Former for investeringer

Former for investeringer

Aktier, vækstaktier, investeringer… Det kan være svært at finde ud af, hvordan det hele hænger sammen. Heldigvis er nettet fyldt med steder, du kan lære mere, og i den her artikel kan du få den grundviden, du har brug for!

Læs med for at blive klogere på investeringer og vækstaktier, så du kan komme godt fra start og investere sikkert.

Vækstaktier og privat investering – hvad er hvad?

Der er mange ord at holde styr på, når det kommer til investeringer, og du kan investere på mange måder. Hvis du vil investere privat, så investerer du typisk i et firma eller i et produkt. Det kan være BitCoin eller en startup, du har store forventninger til, og din investering går til at hjælpe firmaet med at vokse. Så krydser du fingre for, det giver dig noget tilbage i form af profit.

Vækstaktier er aktier, der forventes at stige i fremtiden, så det kan mærkes. Det er typisk i virksomheder og svinger meget, og du kan læse mere om vækstaktier på aktieskolen. Det er en god idé at læse op på vækstaktier, inden du investerer.

Sikker investering – findes dét?

Investering er altid et sats, men der findes faktisk måder, du kan investere mere sikkert. Banken kan investere din pensionsopsparing med forskellige rater og sikkerhedsforanstaltninger, og du kan typisk vælge mellem højt, mellem elle lavt sats.

Højt sats er bedst, hvis du har mange år til at investere. På den måde vil du kunne klare et markant tab, og pengene bør kunne rette sig selv ud igen. Det er for eksempel, hvis du er ung og har mange år, inden pengene skal bruges.

Din bankrådgiver kan hjælpe dig med det, og alternativt kan du finde en investeringsrådgiver, hvis du vil ud på markedet på egen hånd, uden at banken blander sig.